Jajka faszerowane po kalifornijsku

Jajka faszerowane po kalifornijsku

 

12 jajek,

50 ml majonezu,

  2 płaskie łyżeczki musztardy,

  6 suszonych pomidorów z oliwy,

  4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki (w oryginale bazylia),

    kilka kropli octu balsamicznego,

    sól, pieprz,

    suszone pomidory i natka pietruszki do dekoracji.

 

   Jajka gotować 10 minut, po czym przelać zimną wodą, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i rozgnieść je widelcem w miseczce. Dodać majonez i musztardę i dobrze wymieszać.

   Pomidory odcedzić z oliwy i pokroić w kostkę. Razem z natką dodać do masy i doprawić octem balsamicznym, solą i pieprzem. Gotowym farszem napełnić połówki jajek. Udekorować paseczkami pomidorów i natką.

Źródło: Oeuf

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


6 thoughts on “Jajka faszerowane po kalifornijsku”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *